Gratis energiberegning for boligejere

Beregn din boligs energimærke og find ud af, om der er penge at spare på en ny energiløsning.

Energiberegning af hus

Energiberegningen estimerer dine potentielle besparelser og værdiforøgelser, som der kan ligge uudnyttet ved energioptimering af dit hus.

Du kan nedenfor beregne, hvor meget du, alt andet lige, kan øge værdien på dit hus ved at energirenovere. Indtast blot boligens samlede antal kvadratmeter, dit årlige energiforbrug i kr. eller i kWh samt hvilken opvarmningsform dit hus har. Skriver du i begge forbrugsfelter beregnes der ud fra kWh.

Den gratis energiberegning giver dig et indledende overblik over din boligs besparelsespotentiale ved energioptimering.

Energirådgivning baseret på beregning

Hvis der er udsigt til betydelige besparelser på forbruget af energi, så kan du få energirådgivning af en af vores lokale eksperter i energioptimering og -renovering. Vi kalder det et energitjek – og her giver vores energivejleder dig et overblik over energiforbruget i detaljer samt forslag til, hvordan du med ændringer og energiforbedringer kan opnå besparelser på budgettet.

Din beregning starter her!

 OBS! På grund af den nuværende energisituation, hvor prisen på energi er steget markant og svinger meget fra uge til uge, vil det være mest retvisende at indtaste forbruget i kWh i forhold til energimærkeberegning og boligens værdiforøgelse. Det beregnede potentiale i besparelser er baseret på en gennemsnitsberegning af energipriserne for 2021. Beregningen vil ikke være retvisende i den nuværende situation, hvis du kun indtaster dit årlige energiforbrug i kr. Alternativt kan du indtaste dit energiforbrug i kr. tilbage fra 2021.

m2
kr
kWh

DIN BOLIGS ENERGIMÆRKE ER:

G

DIT POTENTIALE FOR VÆRDIFORØGELSEN

Her kan du se det potentiale du har for en værdiforøgelse af dit hus ved at foretage energioptimering*.

Fra

Til

Værdiforøgelse i kr.

DIT POTENTIALE FOR ÅRLIG BESPARELSE

Hvis du foretager en energioptimering, der forbedrer dit energimærke fra det nuværende til det bedst mulige*.

Hvis du vælger at energioptimere fra det nuværende til energimærke C, er du allerede kommet et langt stykke. Du får her forholdsvis mest for din investering. Dit årlige besparelsespotentiale ved at optimere fra dit nuværende til energimærke C er:

Fra til energimærke A1/A2/B

Fra til energimærke C

* Beregningen af energimærket, potentialet for værdiforøgelse og besparelses-potentiale på energiregningen er kun vejledende. Programmet tager ikke højde for graddage i beregningen. Du kan få en præcis udregning ved at kontakte din lokale Bedre Energi specialist. Find ham her.

KAN DU SIGE JA TIL NEDENSTÅENDE 5 LETTE ENERGIBESPARENDE RÅD?

1) Lufter du ud i boligen mindst 10 minutter hver dag?

2) Er alle boligens varmeinstallationsrør isolerede?

3) Er boligens cirkulationspumpe mindre end 5 år gammel?

4) Er der termostatventiler på boligens radiatorer?

5) Er der installeret natsænkning eller vejrkompensering på din varmeinstallation?

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, er du godt på vej – men der er selvfølgelig mere at hente. Få en uforpligtigende energisnak eller bestil et Energitjek af din bolig hos vores Certificerede Energivejleder - så får du klar besked om dine muligheder for besparelser og værdiforøgelse af din bolig.

Hvordan skal energimærket forstås?

Når man taler energimærker, så taler vi om en slags ”karakter” for boligen. Karaktererne går på en skala fra A2020 til G. A2020 er den bedste karakter, og betyder at din bolig har en forrygende god energieffektivitet. G er det absolut dårligste, og hvis du får denne karakter, så skal du virkelig overveje en energioptimering af din bolig. Hertil vil vi anbefale vores energitjek, hvorved du får klare retningslinjer for, hvilke energioptimeringsmuligheder du har, og et slag på prisen for disse. Hvis det stadig virker lidt uoverskueligt, så kan du sammenligne energimærket på din bolig, med energimærket på din vaskemaskine. Princippet er egentligt det samme, hvor A+++ illustrerer at vaskemaskinen bruger et minimum af energi til at vaske tøjet.

Energimærker gør boligers energiforbrug sammenlignelige

Det vigtigste at få plads, er hvad et energimærke egentligt fortæller om din bolig. Energimærket er et mål for energiforbruget eller nærmere energieffektiviteten. Helt konkret fortæller energimærket, hvad boligen bruger på vand, varme og elektricitet. Man kan bruge energimærket til at sammenligne forskellige boligers energieffektivitet, hvilket er en relevant faktor i forbindelse med en langsigtet betragtning af boligen. Vi har observeret, at boligers energimærkning spiller en stor rolle, når det kommer til boligforhandlinger. Her har trenden vist sig at være, at boliger med et godt energimærke sælges til en markant højere pris, end boliger med et ”dårligere” energimærke. Det er en relevant faktor at medtage i en overvejelse omkring, hvorvidt boligen skal energioptimeres eller ej. Ofte kan investeringen i bedre energiudnyttelse tjenes i hvert fald delvist hjem via boligens værdiforøgelse herved.

Vi er hos Bedre Bad Ballerup BBA certificerede energivejledere. Det er din garanti for, at vi rent faktisk er de energispecialister, som vi lister os som værende. Vi er din lokale energispecialist i Ballerup og omegn. Vi har mange års erfaring med de færdigheder, som det kræves for udføre energiberegninger og skabe optimale energiløsninger ud fra beregningerne. Vi tilbyder faglig rådgivning, og vælger du os som din samarbejdspartner, så får du en ærlig og professionel håndværker. Vi sikrer dig de absolut bedste energiløsninger i markedet.

Få privat energirådgivning fra din lokale ekspert

Efter at du har foretaget en energiberegning af din bolig, og herved set boligens energimærke, så bør du tage stilling til en evt. energioptimering. Vælg os, hvis du vil garanteres en kompetent energiekspert, som kan sørge for den bedst mulige optimering af din ejendom. Vi er selvstændige energispecialister, hvilket vil sige at vi arbejder uafhængigt af energiselskaberne. Derfor vil vi også gøre vores bedste, for at du får den bedste energiløsning som matcher dine ønsker, behov og budget.

Når vi energioptimere, så er det ud fra konceptet totalløsninger. Det betyder at vi tager hånd om hele projektet fra start til slut. Vi sørger for levering af de rette produkter og materialer, samt koordinerer de nødvendige håndværkere til projektet. Totalløsningen afspejles yderligere i vores prissætning, som fra start vil være den endelige pris. Vi giver dig altså et slag på den endelig pris, og kan hermed forhindre ubehagelige ekstra omkostninger, eller skjulte regninger. Lyder det interessant, så kontakt os endelig!

Læs mere om løsninger til private kunder: